Editorial

TEMPS DE CANVIS, TEMPS D’ESPERANCES

No cal dir molt fort que els darrers anys han estat molt complicats per a la nostra societat. Tots hem patit en les nostres carns, o en la de les persones més properes, dificultats en la faena. Hem vist decissions al nostre voltant que pensàvem desfasades i desproporcionades, i ha semblat com si el centre de la nostra societat estiguera desplaçat, ja no en les pròpies persones, sinó en una mena de mans negres que han corcat tot allò en el que realment crèiem.

També és de veres que hui dia el panorama és molt diferent. No perquè la situació siga molt millor sinó perquè al nostre país i a la resta de l’estat es respira canvi, han crescut les opcions i, per fi, sembla que la societat s’ha mobilitzat. Estarem millor en un parell d’anys? No ho sabem, però almenys ens haurem plantejat que sí, que podem estar-ho i haurem lluitat per això.

Si entrem en el camp cultural, aquests anys han estat els més difícils que recordem. Entrebancs per qualsevol lloc per desenvolupar els projectes, pujades d’impostos impossibles d’assumir, sucursalisme i censures absurdes al s. XXI –fins i tot autocensures que mai no acabarem d’entendre–, lleis d’educació que releguen la cultura i l’art a entreteniment. Ha estat un destrellat.

Per a l’Orfeó d’Aldaia tampoc no ha estat gens fàcil. Hem tingut més dificultats que mai, econòmiques i de gestió, i com molts altres, hem intentat reinventar-nos. Mai no havíem estat tan presents –a Aldaia i a la resta del País–, mai no havíem fet projectes tan engrescadors i tan socials, mai no havíem entrat en contacte d’una manera tan activa amb altres sectors del món musical o artístic compromés com nosaltres i mai no havíem volgut col·laborar tant perquè la cultura de proximitat, la cultura activa fóra el més present possible al nostre voltant. Fruit d’una part d’aquest esforç, Escola Valenciana ens consedirà, el proper mes de febrer, el premi “Guaix Horta Sud”, per la defensa de la nostra llengua. Un premi que ens dóna impuls per a seguir endavant amb més força.

Hui som més forts que fa uns anys i tot ha estat gràcies als orfeonistes que componen la nostra associació, a tots aquells que, a poc a poc, han anat acostant-se a les nostres portes per voler sumar-se a un projecte que han anat fent seu i pel qual han lluitat tant com els aldaiers que, ja fa un bon grapat d’anys, ja en fem 43! van apostar per crear un cor que mai no ha sigut només això, sinó una eina meravellosa per intentar fer un poble millor. Gràcies a tots.

Cal dir que hi ha situacions que ens fan forts i que aquests darrers anys l’Orfeó d’Aldaia s’ha reinventat i hem fet una associació més participativa, més involucrada socialment. Una mostra clara d’aquesta unió és una activitat la qual ens sentim orgullosos d’organitzar, un event on associacions culturals i musicals ens juntem per celebrar la Festa dels Valencians al nostre poble ¡SOM MÚSICS, SOM VALENCIANS! No creguem necessari explicar molt més, la frase per si mateixa ja defineix el sentiment i la força que l’envolta.

7#1

L’Orfeó d’Aldaia convoca a representants de les diverses associacions musicals d’Aldaia participants en la 1ª edició de Som músics, som valencians amb motiu de la presentació del DVD recopilatori. Centre de Jubilats (24-4-2015)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s