L'Orfeó

SOM MÚSICS, SOM VALENCIANS

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

EL TAMA ES VA OMPLIR DE MÚSICA I IDENTITAT

L’Orfeó va oferir al poble un espectacle amb les bandes, els cors, cant d’estil, ball, poemes, pop-rock i muixerangues

Més de 200 persones varen sumar art, talent, esforços i altruisme en l’espectacle d’inici de curs impulsat per l’Orfeó d’Aldaia en el qual participaren totes les formacions musicals del poble i una sèrie d’artistes convidats que fan música en valencià. El TAMA va acollir la segona edició de “Som Músics, som valencians” en la temporada que reobri les seues portes després de quatre anys pràcticament sense activitat.

Dignitat per als músics, la música com a identitat pròpia, la necessitat de col·laborar i la importància de conjugar melodies, poemes, ball i altres disciplines es varen posar de manifest a l’escenari del TAMA al llarg de més de dues hores, en un muntatge dirigit per Francesc Valldecabres i amb el suport econòmic de l’Ajuntament d’Aldaia i la Diputació de València.

L’espectacle es va iniciar al carrer, primer amb la “Dansa de la Vespra del Crist”, a la porta del consistori, i després amb les muixerangues –de Torrent i Carlet–, en l’exterior del TAMA.

I una vegada dins, des del cantautor Pau Alabajos fins als provocadors Bajoqueta Rock, passant per la veu potent del cant de batre de Toni Guzmán o la dolçaina d’Eduard Navarro, anaren marcant les diferents seqüències del m usical. No faltaren Ovidi Montllor, Vicent Andrés Estellés o Matilde Salvador, a través dels intèrprets d’Aldaia o convidats. La Colla Brials i la Ronda d’Aldaia, la Schola Cantorum amb el piano d’Antonio Andrés (organista de la catedral), Harmonia, el Cant d’Estil d’Aldaia i el duo integrat per Saray Garcia i Fernando Taberner, es varen combinar amb la recitació de l’actor Juli Disla, o la dansa de Natàlia Herrero. Un dels moments més emotius va ser la interpretació de la Muixeranga per la Banda Simfònica amb Eduard Navarro a la dolçaina.

Escola Valenciana va assistir a l’espectacle a través de la seua filial de l’Horta Sud, Guaix, i la seua representant va aprofitar per a anunciar un premi a l’Orfeó pel seu compromís amb la cultura i la llengua expressat al llarg d’una trajectòria de 40 anys.

L’Orfeó va ser el protagonista de la segona part, just abans que actuara la Unió Musical i que tancaren les dues formacions amb les corals del poble. L’ovació en peu del públic va ser la mostra del reconeixement del treball col·lectiu ben fet. Perquè si les agrupacions sumen habilitat, talent i companyonia, la veu de la música ressona amb molta més força.

LAURA SENA
Periodista

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s