L'Orfeó

INTERCANVI AMB L’ORFEÃO UNIVERSITÁRIO DO PORTO

Enguany, començàrem el curs 2015-2016 ben prompte i ho férem amb molta força, ple d’il·lusions i nous projectes que convidaven, una vegada més, a creure en nosaltres mateixos.

Una de les activitats que intentem potenciar dins l’associació és l’intercanvi cultural amb altres entitats de similar concepte. Els resultats que es pretenen són diversos però sobretot, es tracta de conèixer noves i diferents cultures, altres maneres de pensar, la tolerància amb els altres i començar una nova relació d’amistat amb gent amb les mateixes inquietuds que les nostres. L’última vegada que l’Orfeó d’Aldaia va fer una
activitat de característiques semblants va ser ara fa 5 anys, quan el cor de la xicoteta localitat italiana Francavilla d’Ete es posà en contacte amb nosaltres per celebrar el seu 40é aniversari. Aquell 2010 nosaltres anàrem a Itàlia i dos anys després ells vingueren ací, i sobra dir, que l’experiència viscuda per ambdues entitats va superar les expectatives creades.

Fruit d’aquesta meravellosa experiència, a principis de 2015 ens proposàrem realitzar de nou un intercanvi que poguera, al mateix temps que ens ho passàrem bé cantant, reactivar el nostre grup coral amb noves motivacions tant musicals com socials. Establirem comunicació amb l’Orfeão Universitário do Porto que superava amb escreix les nostres expectatives, ja que és un cor format per gent jove i compta amb més de cents anys de tradició coral.

Als temps que corren hui en dia, al nostre continent, creiem que es fa necessari més que mai aquest tipus de relacions. Hui més que mai, quan el projecte europeu passa per moments d’incertesa, hem d’unir ponts amb diferents cultures, ser partíceps d’un projecte en comú i ajudar-nos els uns als altres. Els portuguesos, els nostres veïns, amb els qui compartim península i que quasi som cosins germans, hauríem de tindre encara un vincle més fort. I és que, com pensava l’escriptor i premi Nobel José Saramago, possiblement Portugal i Espanya hauríem de tindre un projecte de futur compartit, eixa península que ens agermana anomenada Ibèria.

Per la nostra part, estem molt contents que ells estigueren per ací. Si tot va bé, l’Orfeó d’Aldaia estarà per terres portugueses l’any vinent.

CARLES MARTORELL I VENTO
Membre de la Junta Directiva de l’Orfeó d’Aldaia
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s